E-mel: info@fdsp-cn.com
Telefon: +86-025-66621288-108
Rumah > Berita > Kandungan

Berita FDSP

Mesin Pellet FDSP Membantu Anda Memastikan Keuntungan Pemprosesan Makanan

Dec 25, 2017

Kilang makanan adalah asas kepada pengeluaran haiwan. Kecekapan pengilangan tinggi kilang makanan moden menyumbang dengan ketara untuk memastikan bekalan makanan yang selamat asal haiwan untuk penduduk manusia. Pengeluaran makanan kumpulan adalah operasi yang rumit yang memerlukan pemprosesan

campuran heterogen beberapa bahan ke dalam pelet seragam. Kilang makanan kini menghadapi cabaran penting. Ini termasuk memastikan keuntungan dan keselamatan operasi pengilangan. Terdapat variasi harga yang banyak dan seringkali membekalkan bahan mentah makanan.


Kualiti pelet yang baik adalah penting kerana ia membawa beberapa faedah seperti pemadatan yang mengurangkan jumlah makanan, menjimatkan kapasiti pengangkutan dan penyimpanan. Pelet yang baik mempunyai bentuk homogen dan stabil dalam pengangkutan dan penyimpanan, yang akan mengurangkan kehilangan dari habuk atau denda. Pelet berkualiti baik dengan sedikit debu atau denda biasanya diterima dengan baik oleh haiwan-haiwan yang mengelakkan pengambilan makanan terpilih oleh haiwan.


FDSP boleh membekalkan kilang pellet feed haiwan siri berkualiti tinggi SZLH untuk pellet pelletizing / ternakan / makanan ternakan. Ia mempunyai kapasiti tinggi, kecekapan tinggi, bunyi bising yang rendah, operasi mudah dan penyelenggaraan yang mudah. Kita boleh menyesuaikan kapasiti berbeza dari 1 tan sejam hingga 50 tan sejam atau lebih.

FDSP feed pellet machine.jpg

Ciri-ciri mesin pellet feed FDSP  

a) Mengamalkan teknologi aerodinamik, mengurangkan suhu dalam ruang pelletizing hingga sekitar 90 ° C, oleh itu mesin boleh berfungsi dengan baik secara berterusan.

b) Menggunakan besi tuang grafit spheroidal, badan mesin lebih tahan lama.

c) Dirawat oleh mesin pelindapkejutan dan pengilangan kekerasan, gear mengekalkan konsentrik yang tinggi dengan aci, Dengan itu memastikan prestasi yang baik dan kapasiti besar daripada model yang didorong tali pinggang.

d) Dengan sistem pelinciran, anda boleh menambahkan gris ke aci utama tanpa perlu mematikan mesin.

e) Acuan die cincin dibuang oleh teknologi pemprosesan haba, dengan itu mempunyai kehidupan tahan lama dan menghasilkan pelet yang layak.

f) Dilengkapkan dengan gandingan serpentin-spring pampasan lanjutan yang menghubungkan ruang pelletizing dengan motor untuk meningkatkan keselamatan dan kestabilan.

g) Peranti magnet tetap boleh mengeluarkan kekotoran dalam proses pelletizing.

h) Penghawa pelbagai lapisan boleh disesuaikan untuk meningkatkan kualiti pelet makanan.